PHU THOMA .: Lakiery samochodowe :. Infolinia: (95)741 11 62 , czynne: pn-pt 8:00-16:00 kontakt@elakiery.pl
Nazwa użytkownika:
Hasło:
Zapomniane hasło?
Strona główna » Ochrona danych osobowych

Informacja o Administratorze Danych:

Administratorem Twoich danych jest PHU THOMA Tomasz Konopa z siedzibą w Międzyrzeczu, ul. Poznańska 40A, 66-300 Międzyrzecz, NIP: 5960000266, REGON: 210509155.

W związku z nowymi regulacjami o ochronie danych osobowych chcielibyśmy spełnić nasz obowiązek informacyjny i wyjaśnić Ci, jak przetwarzamy Twoje dane.

Poniżej omawiamy najważniejsze kwestie

Wejście w życie nowych przepisów o ochronie danych osobowych (tzw. RODO) nie spowoduje zasadniczych zmian w warunkach korzystania ze sklepu zarejestrowanego pod adresem https://shop.t4w.eu/.

Administratorem Twoich danych osobowych, zbieranych za pośrednictwem Serwisu, jest Tomasz Konopa prowadzący działalność pod firmą PHU Thoma Tomasz Konopa z siedzibą w Międzyrzeczu. To oznacza, że odpowiadamy na wykorzystywanie danych w sposób bezpieczny, zgodny z umową oraz obowiązującymi przepisami.

Kontakt z Administratorem w kwestii ochrony danych osobowych jest możliwy za pomocą poczty elektronicznej: rodo@thoma.pl.

Twoje dane uzyskaliśmy od Ciebie – zostały nam przekazane przy rejestracji na stronie serwisu oraz ewentualnie później, poprzez uzupełnienie Profilu i korzystanie z Serwisu, za pośrednictwem infolinii, poczty elektronicznej oraz z portali internetowych.

Pamiętaj, że podanie danych osobowych jest dobrowolne, jednak w przypadku ich niepodania nie będziemy w stanie świadczyć usługi.

Państwa dane osobowe uzyskane przy zawieraniu umowy oraz w trakcie jej trwania wykorzystujemy w następujących celach:

  • zawarcia i wykonania łączącej nas umowy sprzedaży towaru - podstawa prawna art. 6 ust. 1 b RODO;
  • wykonania ciążących na nas obowiązków prawnych np. wystawianie i przechowywanie faktur oraz dokumentów księgowych; udzielania odpowiedzi na reklamacje w terminie i formie przewidzianej przepisami prawa;
  • Państwa dane możemy wykorzystywać również dla potrzeb marketingu bezpośredniego, jednakże w takim przypadku zawsze przysługuje Państwu prawo do wniesienia sprzeciwu;
  • dane osobowe w postaci numeru telefonu, adresu email nie są konieczne do wykonania umowy ale są wykorzystywane dla celów podniesienia jakości usług w tym przede wszystkim usprawnienia komunikacji;
  • osoba rejestrująca się na stronie ma możliwość podania również swojej daty urodzenia, która umożliwia przyznanie kodów rabatowych przez administratora w dacie urodzin osoby, której data została podana;
  • na stronie pobierany jest również adres IP dla celów geolokalizacji a następnie automatycznego dopasowania treści w języku kraju z którego następuje wejście na stronę sklepu oraz ustawienia waluty w jakiej wyświetlane są ceny poszczególnych produktów, jak również na naszych stronach używamy technologii, takich jak pliki cookie, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronach i w Internecie.

Z danych potrzebnych do realizacji obowiązków prawnych będziemy korzystać:

  1. przez czas wykonania obowiązków np. wystawienia faktury;
  2. przez czas w którym przepisy nakazują nam przechowywać dane np. podatkowe;
  3. przez czas w którym możemy ponieść konsekwencje prawne

Podstawą przetwarzania danych jest ta właśnie umowa.

Twoich danych osobowych nie przetwarzamy w innych celach, przekazujemy je jedynie podmiotom, których przedmiotem działalności jest dostarczanie do Państwa przesyłek, ewentualnie usługodawcom obsługującym funkcjonowanie Serwisu oraz podmiotom świadczącym na Naszą rzecz usługi księgowe. W przypadku gdy towaru, który Państwo zamówiliście nie mamy w Naszym magazynie, Państwa dane mogą zostać przekazane bezpośrednio do producenta lub podmiotu, który wyśle towar bezpośrednio do Państwa tylko po to aby towar dotarł do Państwa możliwie jak najszybciej.

Danych nie przekazujemy i nie przechowujemy w Państwach poza Europejskim Obszarem Gospodarczym.

Pamiętaj, że w każdej chwili możesz cofnąć każdą udzieloną nam zgodę na przetwarzanie danych osobowych bez ponoszenia negatywnych konsekwencji. Możesz to zrobić wysyłając email lub przesyłając wiadomość pocztą tradycyjną na wskazane powyżej dane kontaktowe.

Cofnięcie zgody nie wpływa na legalność wcześniejszego (przed cofnięciem zgody) przetwarzania Twoich danych.

Zgodnie z przepisami dot. ochrony danych przysługują Tobie następujące prawa:

  • prawo do żądania od nas dostępu do Twoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania,
  • prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych osobowych w celu promocji naszych usług lub produktów;
  • prawo do żądania od nas, aby Twoje dane zostały przeniesione do innego administratora danych;
  • prawo do wydania danych;
  • prawo do wniesienia skargi na przetwarzanie przez nas Twoich danych – jeśli uznasz, że robimy to niezgodnie z prawem – do Generalnego Inspektora Danych Osobowych, a po 25 maja 2018 r. do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Twoje dane osobowe będą przetwarzane przez okres:

  • trwania umowy i do czasu upływu terminu przedawnienia roszczeń
  • przez okres niezbędny dla celów podatkowych,
  • okres trwania gwarancji/rękojmi;
  • oraz świadczenia przez Administratora usług pogwarancyjnych;

Dane osób, które założyły konto, podały swoje dane, ale nie dokonały zakupu usuwane są w terminie 12 miesięcy od dnia założenia tegoż konta.

Prosimy o zapoznanie się ze zaktualizowanymi wersjami Regulaminu i Polityki w całości.

Nowe dokumenty będą obowiązywały od 25 maja 2018 r.

Produkty w koszyku:

0


Cena całkowita:

0 PLN


Partnerzy

© 2007-2017 elakiery.pl | serwis należy do firmy thoma.pl | Shop engine: Paweł Szydło & Mariusz Nowak